ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Basisopleiding Filosofie en Literatuur

Basisopleiding filosofie en literatuur

Hoofddocent: Frank Meester. Verschillende gastdocenten

De filosoof Plato was een groot schrijver en de werken van schrijver Homerus spelen nog steeds een belangrijke rol in de filosofie. Filosofie en literatuur hebben elkaar altijd al wederzijds beïnvloed en zijn volgens sommigen zelfs niet wezenlijk verschillend. In deze basiscursus filosofie en literatuur staat elk cursusweekend in het teken van een thema – literatuur, tijd, liefde, mens, maatschappij, oorlog en vrede – dat zowel in de literatuur als in de filosofie een belangrijke rol speelt. Uit beide disciplines staan teksten centraal die licht werpen op dit thema. Als het over liefde gaat staat een deel uit Op zoek naar de verloren tijd van Marcel Proust op het programma en filosofische fragmenten uit Martin Heideggers Sein und Zeit en Essay over tijd van Norbert Elias. Zo draait het telkens bij elke thema om een roman en enkele filosofische fragmenten.  

Data

Vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober 2013
Vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2013
Vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2013
Vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2014
Vrijdag 21 en zaterdag 22 februari 2014
Vrijdag 14 en zaterdag 15 maart 2014

Over de docent

Frank Meester (1970) studeerde filosofie en algemene literatuurwetenschap aan de universiteit van Amsterdam en Rotterdam. Hij is verbonden aan het Lectoraat Filosofie en Beroepspraktijk van de Haagse Hogeschool. Hij schreef samen met zijn broer Maarten onder het pseudoniem Gebroeders Meester onder meer Meesters in het hier en nu (2012), Meesters in de filosofie (2005). Solo schreef hij Islam (2008) en Zie mij. Filosofie van de IJdelheid (2010). Met Marli Huijer schreef hij een handleiding voor filosofie in de beroepspraktijk Goudmijn van het denken (2012). Hij publiceert met regelmaat in Filosofie Magazine, De Volkskrant en Trouw. Hoofddocent Frank Meester krijgt medewerking van gespecialiseerde, ervaren sprekers op het gebied van filosofie en literatuur.

 

Aanmelden

Arrangement 1: € 1155,50 (6 modules incl. 6 x lunchbuffet, koffie/thee  en reader).
Arrangement 2:  € 1446,50 (arr. 1 + standaard hotelkamer met ontbijt).

Upgraden naar een comfort kamer (met o.a. flatscreen en balkon) is, onder voorbehoud van beschikbaarheid van kamers, mogelijk tegen bijbetaling van € 17,50 per nacht. Indien u dit wenst, dan dit graag even vermelden op het aanmeldformulier.

Klik hier om u aan te melden:

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docent(en).