ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

BildungHogeschool Utrecht

De Faculteit Educatie van Hogeschool Utrecht en de Internationale School voor Wijsbegeerte nodigen u van harte uit om op zaterdag 6 oktober 2012 deel te nemen aan een (vervolg)dag over bildung. Naar aanleiding van de bevindingen van de eerdere bildungsweek en het verschijnen van het boek ...En denken! Bildung voor leraren onderzoeken we op deze dag met aantal experts en docenten op welke manier de bildungsgedachte verder kan opbloeien binnen de FE, binnen de HU en binnen het HBO-onderwijs in zijn algemeenheid.

De bijeenkomst vindt plaats op de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW)

Dodeweg 8

3832 Rd Leusden

Tel. 033-4650700

Routebeschrijving

 

U aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Met vriendelijke groet,

 

Dick de Wolff

(Directeur Faculteit Educatie HU)

 

Programma

Download hier de printbare uitnodiging

Uitnodiging vervolgdag bildung

Zaterdag 6 oktober 2012 / ISVW

 

9.30 uur: Ontvangst met koffie/thee

10.00 uur: Welke bildungsactiviteiten er plaats op de HU? Appreciative inquiry met de aanwezigen onder leiding van René Gude (directeur ISVW) en Gerard van Stralen (adviseur HU). Wat gebeurt er al aan bildung in de Faculteit Educatie van de HU en waar zitten de gaten?

11.15 uur: Koffie/thee

11.30 uur: Vervolg Appreciative inquiry

12.30 uur: Lunch

14.00 uur:  Socratisch gesprek: vanuit welk normatief kader streven we naar bildung? Door welke waarden is ons concept van bildung gekleurd?  Met hoogleraar filosofie Joep Dohmen (UvH / Vormingsinstituut van het Humanistisch Verbond), Nelleke Eelman (directeur van SVO-HU), René  Gude (directeur ISVW), Stef Heinsman (directeur Archimedes-instituut HU), Nicolien Montessori (academieteam HU en HU-docent Spaans), Ilse Schroder (inhoudelijk manager masters/trainer ITT- HU), Dick de Wolff (directeur Faculteit Educatie HU) en Anouk Zuurmond (filosofiedocent HU). Gespreksleider drs. Loes de Jong.

15.15 uur: Koffie/thee 

15.30 uur: Overleg in groepjes over concrete plannen om bildung verder vorm te geven. Na overleg presenteren de groepjes hun plannen.

17.00 uur: Aan de bar

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden:

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.