ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

 CultuurgeschiedenisVrije Academie

 Maandag 6 t/m vrijdag 10 augustus

Aanvang: maandag 10.30 uur- einde vrijdag 16.30 uurNRC Academie

ISVW

In samenwerking met Vrije Academie organiseert de ISVW een unieke NRC academie-zomerweek Cultuurgeschiedenis. U verblijft een week in het Landgoed ISVW, een sfeervolle accommodatie in de bossen nabij Leusden.

st Patricks cathedral in New YorkDe dagen zijn gevuld met colleges over kunstgeschiedenis, architectuur en filosofie. Iedere dag staat een thema centraal, het ochtend college legt de basis voor dit thema met een verdieping over de periode, in de middag volgt de filosofische benadering van het thema. In de avond is er een afwisselend programma. Tussen de colleges door is er tijd voor overpeinzing, u kunt een mooie wandeling maken of een uitgebreide lunch/diner nuttigen.

Programma

Klik hier voor het programma

Docenten

Albert van der Schoot

Albert van der Schoot doceert esthetica en cultuur- filosofie aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde muziekwetenschap en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, en muziekpedagogiek aan de Ferenc Liszt Academie in Boedapest. In 1998 publiceerde hij De ontstelling van Pythagoras. In 2005 verscheen, onder redactie van hem en Erik Heijerman, Welke taal spreekt de muziek? Met Rokus de Groot redigeerde hij Redefining musical identities – Reorientations in the waning of Modernism (2007). In 2008 verscheen bij uitgeverij d'jonge Hond Kunst als morele vrijplaats – een verzameling essays van veertien auteurs over de vraag of in kunst moet wat elders niet mag. Hier treft u een interview met Van der Schoot.

Karin Braamhorst

Drs. Karin Braamhorst is naast docent ook auteur, onder meer van het Ikonen-Lexicon. Zij maakte furore met de vele malen uitverkochte lezing over de zin en onzin van De Da Vinci Code.

Aldwin Kroeze

Drs. Aldwin Kroeze is een onwaarschijnlijke duizendpoot: hij vertaalt, illustreert, fotografeert en hij geeft bevlogen les. Zijn terrein bij de Vrije Academie is de Art Nouveau en Algemene Kunstgeschiedenis.

Jos de Mul

Prof.dr. Jos de Mul is hoogleraar Filosofische Anthropologie en hoofd van de afdeling Filosofie van de Mens en Cultuur. Daarnaast is hij visiting fellow aan het Institute for Advanced Study in Princeton. De Mul studeerde Filosofie in Utrecht en Amsterdam. In 1993 promoveerde hij cum laude bij de Univeristeit van Nijmegen met een proefschrift waarin hij Wilhelm Dilthey's Kritik der historischen Vernunft reconstueerde. Sinds 1988 is hij werkzaam bij de Faculteit Filosofie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij publiceerde o.a. Het romantische verlangen in (post)moderne kunst en filosofie.Kampen: Klement, 4de, met een nieuw hoofdstuk uitgebreide druk, 2007 (ook verkrijgbaar in een Amerikaanse editie: Romantic Desire in (Post)Modern art and Philosophy. New York: State University of New York Press, 1999). Zie voor verdere informative en online publicaties: www.demul.nl

José van der Helm

drs. José van der Helm  is docent-onderzoeker aan de opleiding Italiaanse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht. Zij verzorgt colleges over de Divina Commedia van Dante en historische taalkunde van het Italiaans. Haar onderzoek beweegt zich op het vlak van de historische taalkunde. De relatie Italië en Nederland vormt daarbij een constante. In het bijzonder doet zij onderzoek naar de lexicale invloed van het Italiaans op het Nederlands vanaf de Middeleeuwen tot nu toe.

Aanmelden 

Een week bij de ISVW verblijven is een feest. U krijgt de beste docenten, heerlijke maaltijden, ontmoet geestverwanten en kunt wandelen in de uitgestrekte bossen rond de ISVW. De week begint op maandag 10.30 uur en eindigt op vrijdag om 16.00 uur. Voor een summerschool met overnachtingen bedragen de kosten:

* Arrangement 1: € 895,- (inclusief cursus, koffie/thee, lunchbuffetten en 4x diner + standaard hotelkamer & ontbijtbuffet).

* Arrangement 2: € 975,- (arr. 1 + comfortkamer in de nieuwe hotelvleugel, met o.a flatscreen en balkon).

Voor een week zonder overnachtingen betaalt u € 735,- Drankjes aan de bar zijn tijdens de Summerschools van het huis! (Programma is onder voorbehoud van wijzigingen). 

Aanmelden

In het scherm dat u te zien krijgt, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docenten.