ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

De vergeting. Een summerschool over het geheugen, feit en fictie

Maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli 2013De Vergeting
Aanvang ma. 10.30 uur – einde vrij. 12.30 uur met afsluitende lunch

Docenten: Daan Heerma van Voss en Paul Troost

In De Vergeting raakt schrijver Daan Heerma van Voss tal van gebieden; het existentieel-angstige gemoed dat bij amnesie opspeelt, de filosofische implicaties van vergeten, de grens tussen werkelijke herinnering en feit, tussen feit en fictie, en de vraag of het wenselijk is om grote liefdes te vergeten. Om aan alle facetten van het boek tegemoet te komen, is nu deze ISVW-zomerweek in het leven geroepen.

In de ochtend zal Heerma van Voss voorlezen en stilstaan bij de verschillende thema’s, en de sprekers en hun bijdrages inleiden. In de middag zullen voordrachten van en gesprekken met vooraanstaande wetenschappers, literatoren en kenners de verschillende thema’s uit de roman tillen, en verder uitleggen. Joop Goudsblom zal spreken over Nietzsche en het grote Niets, Tommy Wieringa zal vertellen over geheugenverlies als basis en ondergang van fictie. Hersenwetenschapper Brankele Frank gaat in op de neurologische aspecten van geheugenverlies.

Docenten

Daan Heerma van Voss  is schrijver van verschillende romans, zoals De zondagsman)genomineerd voor de Anton Wachterprijs  en De Kloof . In 2013 verscheen van zijn hand De Vergeting. Daarnaast  schrijft hij voor Vrij Nederland.
Paul Troost is socioloog. Hij was werkzaam wetenschapsjournalist en als scenarioschrijver. Paul Troost trainingen schriftelijke communicatie en begeleid socratische gesprekken.
Gastdocenten
 o.a. Joop Goudsblom, Tommy Wieringa, Brankele Frank

Aanmelden

Arrangement 1: € 764,90 (incl. 4 x diner met wijn, 5 x lunchbuffet, koffie/thee en het boek De Vergeting).
Arrangement 2: € 944,90 (arr. 1 + standaard hotelkamer met ontbijt).

Upgraden naar een comfort kamer (met o.a. flatscreen en balkon) is, onder voorbehoud van beschikbaarheid van kamers, mogelijk tegen bijbetaling van € 17,50 per nacht. Indien u dit wenst, dan dit graag even vermelden op het aanmeldformulier.

Klik hier om u aan te melden:

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docent(en).