ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

René Gude is de nieuwe Denker des Vaderlands  

René Gude volgt Hans Achterhuis op als Denker des Vaderlands. Gude is een van de bekendste Nederlandse denkers van dit moment. Hij was hoofdredacteur van Filosofie Magazine en nam onlangs afscheid als directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte vanwege ziekte. Hij verloor in 2011 een been aan botkanker.

DVVGude publiceert regelmatig in dagblad Trouw, waar hij deel uitmaakt van het Filosofisch Elftal en is regelmatig te vinden in de kolommen van Filosofie Magazine. Met Daan Roovers publiceerde hij het audioboek Geschiedenis van de filosofie. Met Gerard van Stralen publiceerde hij de bundel En denken! Bildung voor leraren. Onlangs publiceerde Volkskrant-journaliste Wilma de Rek een interviewboek Stand-up filosoof over René Gude.

 Op 23 mei om 20.00 uur vindt de abdicatie van Hans Achterhuis en inauguratie van René Gude als Denker des Vaderlands plaats in Utrecht. Op het balkon van het Academiegebouw zal Hans Achterhuis de nieuwe Denker des Vaderlands aan het volk voorstellen, waarna de twee denkers met elkaar en andere denkers in gesprek gaan. 

Stand-up philosophy met de Denker des Vaderlands

René Gude verzorgt vijf stand-up filosofie bijeenkomsten, waarin hij de vragen van het publiek met het publiek bespreekt volgens de methode van de appreciative inquiry. Lees verder...

 

FM

  mvdf