Diner pensant. ‘De kunst van het bescheiden genieten’
Zaterdag 17 maart. Aanvang diner 18.00 uur - einde circa 21.30 uur
Proeverij met vijf gangen (met o.a. brood, kaas en wijn) met tussendoor korte multimediale ‘tafelredes’ door auteur Klaas Rozemond, dichter Co Woudsma, classicus/dichter/kunstenaar Mart van Hiele en componist Ymkje de Boer met geprojecteerde tekeningen van Jet Nijkamp
17.30 uur: ontvangst aan de bar
18.00 – 18.20 Gedicht over eten door dichter Co Woudsma + Eerste gang
18.20 – 18.40 Introductie op Epicurische genieten (eten) door filosoof Klaas Rozemond (auteur van onder meer Filosofie voor de zwijnen)
18.40 – 19.00 Tweede gang
19.00 – 19.20 Filosofe Ymkje de Boer over Epicurus’ visie op de kunsten + beluistering fragmenten van Epicurische muziek
19.20 – 19.40 Derde gang
19.40 – 20.00 Filosoof Mart van Hiele over denker en dichter Philodemos
20.00 – 20.20 Vierde gang
20.20 – 20.40 Enkele gedichten door Co Woudsma
20.40 – 21.00 Dessert
Aansluitend nazit in de bar
U kunt deze avond volgen in het kader van het weekend rond Het Ware genieten.
Toegang
€ 55,- vijf-gangendiner, incl. 2 drankjes.