ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Filosofie in de praktijk

Zaterdag 9 & zondag 10 oktober. Aanvang: za. 10.30 uur - einde zo. 17.30 uur

Verbeter uw filosofische vaardigheden.

Docent: dr. Miriam van Reijen.

Filosofie is van oudsher een praktijk, die in dienst staat van helder denken, wijsheid en geluk. Het maakt je handiger en gelukkiger in het alledaagse leven en op het werk, maar dat vereist de vaardigheid om theorie in praktijk te brengen. De laatste jaren zijn talloze manieren van praktisch filosoferen herontdekt en opnieuw ontwikkeld: filosofische consulten, socratische gesprekken, diner-pensants, organisatiefilosofie, filosofische cafés en filosofische stadwandelingen. Maak kennis met filosofen die filosofie als gereedschap zien, waaronder Socrates, Epictetus, Seneca, Spinoza, Sartre, Pierre Hadot en Gerd Achenbach. Centraal staat het gebruik maken van filosofische vaardigheden in de praktijk: in socratische gespreksvoering, filosoferen met kinderen, filosofisch consulentschap en in een rationeel-emotieve workshop. Een ideale introductie voor iedereen die kennis wil nemen van filosofische vaardigheden en er zelf ervaring mee wil opdoen.

Deze cursus is tevens een kennismaking met de basisopleiding Praktische Filosofie die in het voorjaar van start gaat. Zie de informatie daarover elders in deze krant.Miriam van Reijen

Miriam van Reijen is filosoof, publicist en docent. Ze is kenner van Stoïcijnse filosofie, schreef meerder boeken en promoveerde onlangs op Het Argentijnse gezicht van Spinoza. 

Organisatie: ISVW

Toegang:

Arrangement 1: € 287,50 (conferentie, koffie/thee, 2 x lunchbuffet, diner). Voor leden van de VFP: € 244,-
Arrangement 2: € 332,50 Arrangement 2: (arrangement 1 + hotelkamer en ontbijt). Voor leden van de VFP: € 289,-