ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Filosofisch café

Zondag 16 september - 15.00- 17.00 uur.

Filosofisch café met Marlou van Paridon. Zij presenteert haar nieuwe boek de ZIN aan het werk; over bezieling in leven en werken. 

de ZIN aan het werk gaat over de ZIN die leven en werken betekenis geeft. Het gaat niet over het hogere of over de eeuwigheid, maar over de dagelijkse ZIN in dingen.  Marlou van Paridon voert de lezer langs filosofisch gedachtegoed van onder meer Plato, Nietzsche en Arendt en oosterse wijzen als Krishnamurti (Indiase mystiek), Thich Nhat Hanh (mindfulness) en Suzuki (zenboeddhisme) in een zoektocht naar bronnen en behoud van zin in leven en werken,

Achttien kleurrijke interviews met mensen in uiteenlopende beroepen, van kunstenaar tot hoogleraar, van caissière tot bankdirecteur, laten daarnaast zien dat iedereen een hoogst eigen zingeving heeft, maar dat we allemaal putten uit dezelfde bron. 

Marlou van Paridon

Marlou van Paridon, filosofe MA, werkte ruim 25 jaar in managementfuncties bij bedrijfsleven en overheid, als reisjournaliste en als zelfstandig ondernemer. Zij is partner in Schittering, bureau voor zingeving, integriteit en bewustzijnsgroei, www.schitteringfilosofie.nl.

 

Toegang

Toegang € 25,-. Leden van de vereniging van Vrienden hebben gratis toegang. Als u ter plekke Vriend van de ISVW wordt, is de entree gratis.

Aanmelden verplicht.

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.