ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Filosofisch café

Zondag 25 november 2012.Verlangen naar gezag

Aanvang 15.00 uur. Einde 17.00 uur

Filosofische café. prof. Christien Brinkgreve presenteert haar nieuwe boek Het verlangen naar gezag. Gezag is nergens meer vanzelfsprekend, niet in het gezin, niet op school, niet op het werk, niet in de publieke ruimte. En dat is goed nieuws: het tekent de mondigheid van de nieuwe burger die de bevoogding heeft afgeschud. Maar de moderne mens heeft ook heimwee naar het gezag van de vader, de gebondenheid van de groep, en duidelijkheid van plaats en perspectief. In een tijd dat niemand gezag nog kritiekloos erkent, vallen houvast en structuur weg. In Het verlangen naar gezag beschrijft Christien Brinkgreve deze ontwikkeling, en ze gaat op zoek naar vormen van gezag die voldoen aan een steeds breder gevoelde behoefte.

Docenten

Christien Brinkgreve is hoogleraar sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze publiceerde onder meer De Ogen van de ander. Ze verzorgt meer de summerschool Ken je zelf.

 

 

 

KunnemanHarry Kunneman is hoogleraar sociale en politieke theorie bij de Universiteit voor Humanistiek. Hij studeerde sociologie en wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. In 1986 promoveerde hij ook aan dezelfde univeristeit met zijn boek De Waarheidstrechter. Sinds 2001 is hij voorzitter van de Humanistische Alliantie.

 

 

Rob de Vries is psychiater en filosoof.

 

 

 

Programma

15.00 uur : Inleiding in Het verlangen naar gezag door Christien Brinkgreve
15.30 uur: Reactie en commentaar op het boek van Harry Kunneman
16.00 uur: Reactie en commentaar van Rob de Vries

Toegang

Toegang € 25,-. Leden van de vereniging van Vrienden hebben gratis toegang. Als u ter plekke Vriend van de ISVW en donateur van het NGC wordt, is de entree gratis.

Aanmelden verplicht.

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.NGCVereniging Vrienden ISVW