ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

John Gray over onsterfelijkheid

Zaterdag 2 april 2011 van 10.30 uur-17.00 uur

(Engelstalig)

ZeitgeDe Britse filosoof John Gray, bekend van Strohonden; Gedachten over mensen en andere dieren, staat kritisch tegenover utopisch denken. Het humanisme, religies en de wetenschappen zijn volgens hem in de ban van een gevaarlijk vooruitgangsdenken - ‘vooruitgang is een waandenkbeeld’ – dat makkelijk ontaardt in onderdrukking van lastige burgers. In zijn nieuwe boek analyseert Gray het streven naar onsterfelijkheid, wat in zijn ogen het toppunt is van naïef utopische denken.

John N. GrayJohn Gray is filosoof en schrijver. Hij was eerder hoogleraar Europees Denken aan de London School of Economics. Hier treft u een uitgebreide biografie.

 

 

Programma

10.30 uur: inleiding op het werk van John N. Gray door Ivana Ivkovic

11.15 uur: koffie/thee

11.30 uur: vervolg inleiding op het werk van John N. Gray door Ivana Ivkovic

12.30 uur: Lunch

13.45 uur: groepsbespreking rond enkele teksten van John N. Gray

14.40 uur: koffie/thee

15.00 uur: John Gray: Lecture on immortality

15.45 uur: Koffie/thee

16.00 uur: Questions and answers with John Gray.

16.45 uur: slot / bar

Aanmelden

Vrij NederlandLosse dag: € 154,95-. (incl. conferentie, lunchbuffet, koffie/thee + het Grays nieuwe boek Het Onsterfelijkheidscomité;  Wetenschap en het wonderlijke streven de dood te overwinnen, t.w.v ca. € 24,95 en incl. proefabonnement op Vrij Nederland (4 nummers, stopt automatisch). Vrij Nederland is medeorganisator van de Zeitgeist-lezingen.

Klik hier om u aan te melden: AANMELDEN. In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- Forum. Hier kunt u voor, tijdens en na de bijeenkomst ervaringen uitwisselen met medecursisten. U treft hier ook het mailadres van uw docenten. 

Luister naar een radio-interview met John Gray.