ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Ken u zelve

Maandag 20 t/m donderdag 23 augustus 2012 

Let op: data en prijzen gewijzigd

delphi

Docent: Prof. dr. Christien Brinkgreve. Gastdocent: prof.dr Marli Huijer en Eelke Tuinstra

Schrijven over jezelf

Ken u zelf. Sokrates beschouwde dit als de belangrijkste aansporing die hij tijdens zijn leven had ontvangen. Deze filosofische opdracht mag eeuwenoud zijn, maar zelfkennis is in deze tijd, waarin we meer mogelijkheden hebben dan ooit, ook geen overbodige luxe. Voor wie wil leven naar de idealen van zelfbepaling, ontplooiing en eigen verantwoordelijkheid, moet kennis van zichzelf het uitgangspunt zijn. De vraag ‘wie ben ik’ wordt in deze week op twee verschillende manieren behandeld. Door sociologische en literaire inzichten op ons in te laten werken en te bespreken komen verschillende perspectieven op het zelf aan bod. Maar omdat de beantwoording van de vraag ‘wie ben ik?’ niet aan anderen kan worden overgelaten, gaan we ook bij onszelf te rade. Aan de hand van dagelijkse schrijfopdrachten rond de vraag ‘wie ben ik’ en de tegenstellingen in onszelf proberen we nader tot onszelf te komen.

Prof.dr. Christien BrinkgreveChristien Brinkgreve is hoogleraar sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze publiceerde onder meer De Ogen van de ander.

 

Prof.dr. Marli HuijerMarli Huijer, filosoof/arts, is bijzonder hoogleraar filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en lector Filosofie aan De Haagse Hogeschool.

 

 

Eelke TuinstraEelke Tuinstra is filosoof en vast ISVW-docent.

Doel: schrijven van het eigen levensverhaal en kennis opdoen van onderzoek naar het leven van jezelf en anderen. (nb: laptop meenemen)

 Programma

Klik hier voor het programma

Aanmelden 

Een week bij de ISVW verblijven is een feest. U krijgt de beste docenten, heerlijke maaltijden, ontmoet geestverwanten en kunt wandelen in de uitgestrekte bossen rond de ISVW. De week begint op maandag 10.30 uur en eindigt op donderdag rond 17.00 uur.

Voor deze summerschool met overnachtingen bedragen de kosten € 690,50 (inclusief cursus, koffie/thee, lunchbuffetten en diners + eenpersoons standaardkamer & ontbijtbuffet).

Upgraden naar een comfort kamer (met o.a. flatscreen en balkon) is, onder voorbehoud van beschikbaarheid van kamers, mogelijk tegen bijbetaling van € 17,50 per nacht. Indien u dit wenst, dan dit graag even vermelden op het aanmeldformulier.

Indien u niet blijft overnachten betaalt u € 570,50.

Drankjes aan de bar zijn tijdens de Summerschools van het huis! (Programma's zijn onder voorbehoud van wijzigingen). 

Aanmelden

In het scherm dat u te zien krijgt, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

 

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docenten.