ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

LIFE! Brandstof voor de Geest

Zaterdag 1 december 2012 

Life

Hoe haal je voldoening uit wat je doet? Hoe houd je je geest elastisch? Hoe blijf je rustig in de denderende digitale sneltrein? Hoe verander je de wereld? Op welke manier zet je je zorgen over geld opzij en hoe denk je helder na over seks?

Brandstof en The School of Life brengen, met steun van de ISVW, hun beste filosofische programma's en sprekers bij elkaar om je aan het denken te zetten over belangrijke uitdagingen van het moderne leven.

Alain de BottonDe Beurs van Berlage is de plaats voor levendige handel in kennis over onderwerpen die ertoe doen: werk, geld, ambitie, techniek, seks en een gelukkig gemoed. Tijdens een dag vol presentaties, interviews en werkvormen, biedt LIFE! je helderheid in denken, praktische inzichten en inspiratie om het beste uit het leven te halen.

Het is zelfhulp, maar dan met grondige filosofische onderbouwingen en zonder quatsch. Ontmantel de gebruikelijke bagatelliserende zelfhulpboekjes door helder na te denken. Nieuwe meesters van het denken, zoals Alain de Botton, bieden je een mash-up van klassieke en eigen denkbeelden. Lichtvoetig en met humor behandelen de sprekers vanuit verrassende invalshoeken een alledaagse kwestie. Bij LIFE! doe je inzichten op voor je eigen dagelijkse en professionele leven.

Voor professionals en particulieren

Het evenement vindt plaats op zaterdag 1 december 2012 en is gericht op particulieren en professionals. Dit betekent dat de inzichten die je opdoet zowel privé als zakelijk nuttig en relevant zijn.

Simultaan met LIFE! worden de vertalingen van de serie intelligente zelfhulpboeken van The School of LIfe in Nederland uitgebracht door De Arbeiderspers. Alle auteurs van de boeken zijn op LIFE! aanwezig. 

De voertalen zijn Engels en Nederlands, afhankelijk van de sprekers en het onderdeel. Het is mogelijk om een geheel Engelstalige, een geheel Nederlandstalige of een gemengde route te volgen door het programma.  

Alain de Botton zal het evenement om 12.00 uur openen. De afsluiting en borrel vinden plaats rond 17.30 uur. De prijs is inclusief lunch, koffie en thee, snacks en een boek uit de serie zelfhulpboeken van The School of Life.

Met o.a. Alain de Botton, Joris Luyendijk, Rob Wijnberg, Ad Verbrugge, René ten Bos, Stine Jensen, John-Paul Flintoff, Joep Dohmen, Tom Chatfield, René Gude, Philippa Perry, Wim Brands en Roman Krznaric.

Programma

Klik op onderstaande button voor het volledige programma 


Programma

Aanmelden

Deze bijeenkomst wordt niet door de ISVW zelf georganiseerd. Vandaar dat de  goldcard voor deze bijeenkomst niet geldig is.

 

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.