ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Persconferentie over de zaak Olaf H.

Persbericht 24 mei 2013

‘De zaak Olaf H. is een gerechtelijke dwaling’

ISVW-uitgeversWetenschapsfilosoof prof. Ton Derksen en advocaten mr. Maurice Stassen en mr. John Peters geven op 28 mei om 10.00 uur een gezamenlijke persconferentie over nieuwe ontwikkelingen in de zaak Olaf H..

Aanleiding is het boek Verkeerde plaats, verkeerde tijd; de zaak Olaf H., dat deze dag verschijnt. Ton Derksen presenteert in dit boek nieuwe bewijzen dat er in deze zaak sprake is van een gerechtelijke dwaling.

Olaf H. is tot twee keer aan toe - ook in hoger beroep - veroordeeld voor een dubbele moord en een poging tot moord op een Sittardse autohandelaar en diens familieleden. Olaf H. koopt op zaterdag 12 juli 2003 een tweedehands BMW. Terwijl de papieren in orde worden gemaakt, gaat de nieuwe autobezitter even naar de WC in het naastgelegen woonhuis.

Dan klinken er schoten. Olaf H. duikt de keuken in en ziet achterom kijkend hoe de vrouw van de autohandelaar wordt vermoord. Later ontdekt hij dat ook de autohandelaar zelf is doodgeschoten. Ook de kleindochter blijkt geraakt. Zij overleeft het schot. Olaf is in shock. Hij rent het pand uit, maar wordt, in tegenstelling tot de schutter, op de plaats delict gezien. Hij wordt opgepakt en de rechter geeft hem levenslang. Want hoe aannemelijk is zijn verhaal van die mysterieuze schutter? Aan de hand van nieuw bewijs laat Ton Derksen in zijn boek zien, dat politie, officieren van Justitie en rechters ten onrechte van de schuld van Olaf H. zijn uitgegaan.

Ton DerksenTon Derksen is emeritus hoogleraar wetenschapsfilosofie. Zijn spraakmakende boek Lucia de B. vormde de aanzet tot een herziening van de zaak tegen deze Haagse verpleegster. Ook zijn laatste boek Leugens over Louwes is inzet voor een herziening.

Maurice Stassen is advocaat van Olaf H. en verbonden aan Linssen cs advocaten.

John Peters is advocaat en verbonden aan Peters advocaten.

 Boek

Verkeerde tijd, verkeerde plaatsTon Derksen:
Verkeerde tijd, verkeerde plaats;
de zaak Olaf H.
€ 29,95
288 blz.
ISVW uitgevers
ISBN 978-9491-6930-45.

Persexemplaren beschikbaar  op persconferentie of via info@isvw.nl

Persconferentie

Datum: 28 mei

Aanvang: 10.00 uur

Plaats: ISVW,

Dodeweg 8,

3832 RD Leusden

033-4650700

 

Vooraf aanmelden is verplicht.

Graag een mail naar reserveringen@isvw.nl

 

 

« terug naar overzicht