ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Peter Singer: One World Lecture

Zondag 29 mei 2011 van 12.00 (met lunch) uur  tot 17.00 uur

ZeitgeistEen wereldomvattend idee van rechtvaardigheid is meer dan een hersenspinsel, zegt de Australische filosoof Peter Singer. Het is een levensvoorwaarde. Door de globalisering worden we steeds afhankelijker van andere landen en andere continenten. Wie een stabiele economie wil en een leefbaar milieu nastreeft, moet de problemen op wel wereldniveau oplossen. Maar waarom zouden Afrikanen met ons meewerken als wij hen niet helpen? Voor de prijs van een flesje bronwater kun je een kind redden in Afrika. Wat moeten de Afrikanen ervan denken dat wij doorgaans voor het bronwater kiezen?

Peter SingerPeter Singer, auteur van One Wold en The Life You can Save, legt uit hoe we onszelf weer in de spiegel kunnen kijken en hoe een globale rechtvaardigheid eruit kan zien. Peter Singer is hoogleraar bio-ethiek aan de Princeton University.

Doel: nadenken over armoede en rust in uw geweten.

Organisatie: ISVW in samenwerking met Freedomlab en Vrij Nederland.

Toegang

€ 130,- (conferentie, koffie/thee, lunchbuffet). 10% van het toegangsgeld gaat naar een goed doel, dat uzelf gezamenlijk kiest aan het einde van de bijeenkomst. Indien u ook de zaterdag met Singer wilt bijwonen, hebt u deze opties: Arrangement 1: € 249,- (twee dagen met Singer, koffie/thee, 2 x lunchbuffet, diner op zaterdag). Arrangement 2: € 294,- (arrangement 1 + hotelkamer en ontbijt).

Vrij NederlandBij alle arrangementen ontvangt u een proefabonnement van vier nummers op Vrij Nederland (stopt automatisch). Vrij Nederland is medeorganisator van de Zeitgeist-reeks.

Klik hier om u aan te melden: AANMELDEN. In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

 Programma

12.00 uur: ontvangst met koffie/thee

12.30 uur: Lunchbuffet

14.00 uur: lezing Peter Singer

15.00 uur: pauze 

15.20 uur: Paneldiscussie over de vraag wat te geven.

16.00 uur: uw vragen aan Peter Singer

16.45 uur: einde

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- Forum. Hier kunt u voor, tijdens en na de bijeenkomst ervaringen uitwisselen met medecursisten. U treft hier ook het mailadres van uw docenten.