ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Polytheïsme en de hedendaagse filosofen

Zaterdag 26 en zondag 27 februari 2011

Aanvang za. 10.30 - zo. 13.30 uur

Docent: prof.dr. Samuel IJsseling

Polyvalent betekenisgeven aan het leven met de Griekse goden.

De Grieken godverhalen waren bedoeld om richting te geven aan het denken over het levensproblemen. Omdat er meerdere goden een rol spelen in de verhalen, bood het polytheïsme ook meerdere waardevolle perspectieven op de zaak. Prof.dr. Samuel Ijsseling voelt zich tot dit polyvalente denken van de Grieken aangetrokken. Op meeslepende wijze vertelt hij over de belangrijkste goden en de manier waarop zij als betekenishorizon fungeerden. Hij gaat daarbij ook in op hedendaagse filosofen als Jacques Derrida en het belang van verhalen (narrativiteit).

Prof.dr. Samuel IJsselingProf.dr. Samuel IJsseling is emeritus-hoogleraar van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij schreef meerdere boeken over filosofie en Griekse goden, waaronder Apollo, Afrodite en de anderen en Drie godinnen. IJsseling was te gast in de reeks Eminente denkers van de ISVW (zie de video met een interview met IJsseling).

 

Toegang:

Klik hier om u aan te melden: AANMELDEN. In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Arrangement 1: € 244,- (conferentie, koffie/thee, 2 x lunchbuffet, diner).

Arrangement 2: € 289,- (arrangement 1 + hotelkamer en ontbijt).

 Programma

Op dit moment is nog geen gedetailleerd programma beschikbaar.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- Forum. Hier kunt u voor, tijdens en na de bijeenkomst ervaringen uitwisselen met medecursisten. U treft hier ook het mailadres van uw docenten.

Teksten bij deze cursus zijn ‘Delfi, de vele Griekse goden en de ene god’ uit Klaus Helds Trefpunt Plato en ‘Het polytheïsme en de postmodernen’ uit Apollo, Dionysos en de anderen van Samuel IJsseling. U treft ze op de digitale leeromgeving.