ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Samenhang van de grote vragen van het leven

Stap voor stap de filosofie in

Maandag 27 augustus t/m vrijdag 31 augustus 2012

Docent: prof.dr. Frans de Haas

De grote vragen in het leven vertonen een zekere samenhang. Ze zijn allemaal benaderbaar vanuit de filosofie. Aan de hand van de logica, de fysica, de psychologie en metafysica kun je meeste vragen op een samenhangende manier beantwoorden.

Aan de hand van krantenknipsel, youtube-filmpjes, klassieke en moderne filosofieteksten en uw eigen ervaringen, proberen we de grote vragen van het leven hanteerbaar te maken.  Frans de Haas laat hierbij zien dat de methoden uit het zogenaamde 'antieke curriculum' - een filosofische lesmethode die bijna 1000 jaar in het onderwijs is gebruikt - goede handvatten biedt.

Frans de HaasFrans de Haas is hoogleraar antieke en middeleeuwse filosofie aan de Universiteit Leiden.

 

 

 

 Programma

Klik hier voor het programma

Aanmelden 

Een week bij de ISVW verblijven is een feest. U krijgt de beste docenten, heerlijke maaltijden, ontmoet geestverwanten en kunt wandelen in de uitgestrekte bossen rond de ISVW. De week begint op maandag 10.30 uur en eindigt op vrijdag om 13.30 uur. Voor een summerschool met overnachtingen bedragen de kosten € 851,- (inclusief cursus, koffie/thee, lunchbuffetten en diners + eenpersoonskamer & ontbijtbuffet). Voor een week zonder overnachtingen betaalt u € 691,- . Drankjes aan de bar zijn tijdens de Summerschools van het huis! (Programma's zijn onder voorbehoud van wijzigingen).  

Upgraden naar een luxe kamer in de nieuwe hotelvleugel (met a.a flatscreen en balkon) is, onder voorbehoud van beschikbaarheid van kamers, mogelijk tegen bijbetaling van € 17,50 per nacht. Indien u dit wenst, dan dit graag even vermelden op het aanmeldformulier.  

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
-  U treft hier ook het mailadres van uw docenten.