ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

De Schopenhauer-kuur; Wat feiten uit geluksonderzoek zeggen over de filosofie van het goede leven

Zaterdag 23 en zondag 24 maart 2013
Aanvang za. 10.30 uur - einde zo. 12.30 met afsluitende lunch

Klavertje vierDocent: Ad Bergsma en gastdocenten

Komt een man op consult bij de strippsychiater Sigmund (Volkskrant). Hij zegt: ‘Ik doe al 25 jaar onderzoek naar geluk en word wereldwijd beschouwd als de grootste autoriteit op mijn vakgebied.’  Hij zit erbij met afhangende schouders, een gebogen hoofd en een diep doorgroefd gelaat met depressieve lijnen. Deze trieste figuur kom je niet alleen tegen op de strippagina, maar ook op congressen over geluk. Is het dan toch zo dat het geluk zich niet laat dwingen en alleen op de schouder neerstrijkt van de mensen die er niet naar zoeken? Wat is geluk eigenlijk, in hoeverre heb je het in eigen hand en waar liggen de grenzen van het geluk? Gelukkig zijn blijkt voor een flink deel afhankelijk van de genen die je hebt meegekregen, maar voor een ander deel heb je het wel degelijk in eigen hand. Op welke manier kan je geluk verhogen?

Docent

Dr.  Ad Bergsma is psycholoog en wetenschapsjournalist. Hij is aan de Erasmus Universiteit in 2011 gepromoveerd op het proefschrift Imperfectly happy en einde van dat jaar verscheen het boek Gelukkig werken, dat hij samen met coach Onno Hamburger schreef. Daarnaast heeft hij verschillende boeken geschreven over geluk, onze hersenen, psychodiagnostiek en psychotherapie. Als wetenschapsjournalist was hij aan verschillende dagbladen, opiniebladen en vaktijdschriften verbonden. Zijn wetenschappelijke artikelen en proefschrift over geluk zijn te vinden op www.grootstegeluk.nl.

Programma

Klik op de onderstaande button voor het programma

Programma

Aanmelden

Arrangement 1: € 294,- (incl. koffie/thee, 2 x lunchbuffet, diner met wijn). Arrangement 2: € 339,- (arr. 1 + standaard hotelkamer en ontbijt).

Upgraden naar een comfortkamer in de nieuwe hotelvleugel (met o.a. flatscreen en balkon) is, onder voorbehoud van beschikbaarheid van kamers, mogelijk tegen bijbetaling van € 17,50 per nacht. Indien u dit wenst, dan dit graag even vermelden op het aanmeldformulier.

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docent(en).