ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Sokrates en sokratische gesprekken

Zondag 9 september 2012 10.30-17.00 uurSokrates

Docent: Miriam van Reijen

Kennismaking met Sokrates en sokratische gesprekken.

In de ochtend wordt aandacht besteed aan een filosofische houding, de invloed van taal, de aard van filosofische vragen en de basiskenmerken van een sokratisch gesprek. In de middag wordt er geoefend met sokratische gespreksvoering in een kleine groep.

Over de docenten

Miriam van  ReijenMiriam van Reijen (1946) doceerde jarenlang aan verschillende universiteiten en hogescholen. Zij is bestuurslid van de Vereniging Het Spinozahuis en van de Vereniging voor Filosofische Praktijk (VFP). Zij schreef o.m. Filosofie en hulpverlening (1984), Filosoferen over emoties (1995), en trad op als redacteur/auteur van het boek Emoties. Van stoïcijnse apatheia tot heftige liefde (2005; 2e dr. 2007). In de reeks Denkers verscheen haar monografie Spinoza – De geest is gewillig, maar het vlees is sterk (2008; 3e druk 2009). In 2010 promoveerde ze op Het Argentijnse gezicht van Spinoza – Passies en politiek. Lees hier een interview met Miriam van Reijen.

Toegang en aanmelden

Toegang: € 105,- (opleidingsdag, lunchbuffet, koffie/thee en reader). NB deze dag kan worden gevolgd in het kader van de basisopleiding Filosofie in de praktijk.

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docent(en).