ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Sprekende denkers: Spinoza

Spinoza Zaterdag 10 september 10.30-17.00 uur

Prof. Dr. Han van Ruler bespreekt het leven en werk van Baruch de Spinoza. De Nederlandse filosoof Benedictus Spinoza (1632-1677) durfde zijn hoofdwerk, de Ethica, niet tijdens zijn leven te publiceren. Toen het na zijn dood uitkwam veroorzaakte het een enorme opschudding. Spinoza stelde God gelijk aan de Natuur, en dat was ongehoord.

Han van RulerProf. dr. Han van Ruler (1963) is buitengewoon hoogleraar in de geschiedenis van de filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in zestiende- en zeventiende-eeuwse filosofie. Zijn proefschrift over Descartes werd bekroond met de Erasmus Prijs. Hij stond aan het hoofd van het onderzoeksprogramma From Erasmus to Spinoza – Classical and Christian Notions of the Self in Early Modern Dutch Philosophy. Hij publiceerde onder meer De uitgelezen Descartes.

Toegang

Toegang: € 95,- (opleidingsdag, lunchbuffet, koffie/thee en reader). Klik hier om u aan te melden: AANMELDEN. In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Spinoza CD box door Han van Ruler

Van deze dag worden door ISVW uitgevers geluidsopnamen gemaakt ten behoeven van een CD-box.  3 Cd’s in luxe slipcase | € 24,95 | isbn: 978-94-91224-05-8 | nur: 077| verschijnt oktober 2011.