ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Verdieping Rationeel Emotieve Therapie

Zaterdag 17 maart 10.30-17.00 uur

Verdieping van de radicale filosofische manier van werken aan problematische emoties.

Docent: Miriam van Reijen

In bijeenkomst 2 stond de stoïcijnse filosofie over denken en voelen centraal, en in deze bijeenkomst komt het thema terug, maar nu aan de hand van de radicale filosofie over de passies van de ‘filosoof onder de filosofen’, Spinoza. Zijn metafysica blijkt verregaande en ingrijpende consequenties te kunnen hebben voor de praktijk van alledag. De invloed van taal, van verbeelding en van het eigen denken op de manier van in het leven staan, zich voelen en met andere mensen omgaan wordt geïllustreerd aan de hand van korte teksten van Spinoza zelf uit de Ethica, secundaire hedendaagse literatuur, en natuurlijk met oefeningen uit de praktijk. Loopbaancoach Steef Pinkse schreef op linked-in: ‘Als loopbaancoach gebruik ik de filosofie van Spinoza. Met name het ‘slechten van inadequate opvattingen, dus emoties’ vormt een belangrijk onderdeel’. Tevens komt in deze bijeenkomst een meer diepgaande vergelijking van de filosofische methode met de RET (aan de hand van psycholoog Gidia Jacobs) aan de orde.

Toegang en aanmelden

Deze dag maakt deel uit van de Basisopleiding Filosofie in de Praktijk, en is ook los te volgen:

  • Arrangement 1: € 105,- (conferentie, koffie/thee, lunchbuffet).
  • Arrangement 2: € 135,-(arrangement 1 + diner).

Klik hier om aan te melden: AANMELDEN. In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- Forum. Hier kunt u voor, tijdens en na de bijeenkomst ervaringen uitwisselen met medecursisten. U treft hier ook het mailadres van uw docenten.