ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Waartoe leef ik?  Zes elementen om je eigen leven vorm te geven

Maandag 19 t/m vrijdag 23 augustus
Aanvang ma. 10.30 uur - einde vrij. 12.30 uur met afsluitende lunch

Docent: Karim Benammar

Hoe geven we vorm aan ons leven in een welvarende tijd waarin bijna alles mag en kan? Hoe beantwoorden we voor onszelf de vraag waartoe we leven nu  religieuze en maatschappelijke structuren niet meer dwingend zijn? Energie, vrijheid, betekenis, gemeenschap, projecten en schoonheid zijn de zes elementen om vorm te geven aan ons leven.

We gebruiken ons overschot aan energie en maken gebruik van onze vrijheid om te handelen. We geven betekenis aan ons handelen, en leven met dierbare anderen in gemeenschap. We werken aan projecten met schoonheid als ultiem doel.  Tijdens deze cursusweek gebruiken we o.a . teksten van oa. Nietzsche, Bataille, Sartre, Foucault en Camus om met deze zes elementen het leven vorm te geven.

Programma

Klik op onderstaande button voor het volledige programma

Programma

Karim Benammar

Karim BenammarKarim Benammar (1966) is filosoof, gespecialiseerd in denktechnieken en de filosofie van overvloed. Hij geeft trainingen en workshops in denktechnieken aan bedrijven en organisaties. Hij is curator bij THNK, The Amsterdam School of Creative Leadership en als senior consultant verbonden aan het Centre for Team Excellence in Engeland. Benammar studeerde filosofie in Engeland, Amerika en Japan. Hij was docent aan de universiteit van Kobe (1996-2002) en lector Reflectie op het handelen aan de Hogeschool van Amsterdam (2003-2007).

Benammar is auteur van Overvloed (Veen Magazines, 2005), Reflectietools (Bom, 2006), Reframing - the art of thinking differently (Boom, 2013) en redacteur van Denken over geld en waarde - 23 kernteksten (Parresia, 2013). www.karimbenammar.com

Aanmelden

Arrangement 1: € 746,- (incl. lunchbuffetten, koffie/thee en diners met wijn).
Arrangement 2: € 926,- (arr. 1 + standaard hotelkamer en ontbijt).

 

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docent(en).