ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Zinvol organiseren met filosoof en romanschrijver Albert Camus

Spreker: dr. Rob BlommeCamus

Maandag 7 okt. 2013 

Aanvang 17.30 uur - einde ca. 21.30 uur

Op het eerste oog lijkt de Humanistiek een vreemde eend in de bijt in deze serie over de  oude wijsheidstradties. Humanisme gaat echter terug naar de 16e en 17e eeuw met denkers als Erasmus en Spinoza. In deze traditie staan twee begrippen centraal: zingeving en humanisering. Humanistiek legt de verantwoordelijk voor je bestaan in eerste instantie bij jezelf. Een zinvol leven vorm je niet alleen, mensen zijn ook verantwoordelijk voor elkaar.

Dr. Rob Blomme neemt u mee aan de hand van de boeken en denkbeelden van filosoof, journalist en schrijver Albert Camus naar thema’s die de existentie van mens en organisatie raken: over eindigheid en het steeds opnieuw beginnen, over de zin en onzin van veel reorganisaties. De verhalen van Albert Camus laten je zien hoe je steeds opnieuw bevlogen kunt raken en bovenal mens kunt blijven.Albert Camus was naast Jean Paul Sartre en Simone de Beauvoir een van de leidende denkers over het existentialisme in de vorige eeuw. Hij ontving de Nobelprijs voor literatuur in 1957.

Spreker:
BlommeDr. R Blomme is directeur van het centrum voor Leadership and Management Development, en hoofddocent Organisatiekunde op Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is hij verbonden als lector op de Hotelschool in Den Haag. Onderwerpen waar hij over schrijft, lesgeeft en adviseert zijn organisatieontwikkeling,  existentialisme in organisaties, verandermanagement, cultuurmanagement, leiderschap, werk/familie balans en stressmanagement.

 

Aanmelden

€ 130,- (incl. welkomstdrankje met snack, plate diner met wijn, koffie/thee en lezing).

Klik hier om u aan te melden:

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Voor deze lezing is de GoldCard NIET geldig.