ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Ancient Worlds

Ancient Worlds
| De oorsprong en ontwikkeling van onze beschaving || 2 DVD's:: speelduur 312 min.
 

Terug naar de winkel

  

Ancient Worlds 

Beschaving is een van de grootste prestaties van de mensheid. Ancient Worlds is een prestigieuze zesdelige BBC-serie over de oorsprong en ontwikkeling van de Westerse beschaving.

Historicus en schrijver Richard Miles onderzoekt in het Midden-Oosten, Egypte, Pakistan en het Middellandse Zeegebied hoe de fundamenten van onze beschaving als democratie, samenleving, economie en technologie gevormd en bevochten zijn in klassieke culturen.

Ancient Worlds laat het bijzondere verhaal zien van verdwenen, vernietigde en moderne samenlevingen: van het oude Irak tot Augustus’ Rome en van Fenicië en de Griekse stadsstaten tot het Damascus van vandaag.

De serie onthult hoe onze voorouders ploeterden met hefbomen als religie en politiek, kunst en cultuur, oorlog en diplomatie en technologie en handel om een samenleving aan de praat te houden. Hun inzichten en blinde vlekken, hun doorbraken en impasses, hun overwinningen en rampen zijn de mijlpalen op de lange maar directe weg van de oudheid naar onze moderne wereld.

AFLEVERINGEN
Afl.1 Come Together
Afl.2 The Age of Iron
Afl.3 The Greek Thing
Afl.4 Return of the King
Afl.5 The Republic of Virtue
Afl.6 City of Man, City of God

 

 

 

 

Bestellen via de ISVW-winkel