ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Basisopleiding ethiek

Jaargang 2014

In januari 2014 start de nieuwe Basisopleiding Ethiek. Ethiek draait om de vraag: hoe moreel verantwoord te handelen? Vanaf de Griekse Oudheid hebben filosofen zich bezig gehouden met de zoektocht naar ethische richtlijnen voor menselijk gedrag. Het leidde tot verschillende ethische benaderingen. In deze nieuwe basisopleiding maakt u in vijf weekenden kennis met de belangrijkste stromingen binnen de ethiek. Zo is er aandacht voor Aristoteles’ eudaimonistische uitgangspunt (deugdenethiek), Kants deontologische benadering (plichtethiek), Mills utilitairistische standpunt (gevolgenethiek) en Levinas’ ethiek, waarin ‘de Ander’ centraal staat. Per weekend kijken we naar het begrippenkader van een ethische stroming en behandelen we de belangrijkste filosofen. Bovendien onderzoeken we aan de hand van casuïstiek de bruikbaarheid van de verschillende benaderingen. Deze basisopleiding is de ideale kennismaking met het vakgebied ethiek en biedt ook is een goede vooropleiding voor de Beroepsopleiding Moreel Beraad.

Over de hoofddocent

Jan FlamelingJan Flameling studeerde wijsbegeerte in Groningen, Keulen, Berkeley en Amsterdam. In maart 1994 richtte hij het Filosofisch Bureau Ataraxia op. Sindsdien organiseert hij 'denkvakanties' in Griekenland en India en seminars filosofie in Nederland. Ook geeft hij workshops aan organisatieadviseurs, artsen en apothekers en cursussen aan de Internationale School voor Wijsbegeerte.

Data:

Zaterdag 25 en zondag 26 januari 2014

Zaterdag 8 en zondag 9 maart 2014

Zaterdag 12 en zondag 13 april 2014

Zaterdag 10 en zondag 11 mei 2014

Zaterdag 21 en zondag 22 juni 2014

Zaterdag 5 juli 2014 examendag

Aanmelden

Arrangement 1: € 1507,50 (5 weekeinden incl. koffie/thee, 10 x lunchbuffet, 5 x diner met wijn en reader).

Arrangement 2:  € 1750,- (arr. 1 + standaard hotelkamer met ontbijt).

Upgraden naar een comfort kamer (met o.a. flatscreen en balkon) is, onder voorbehoud van beschikbaarheid van kamers, mogelijk tegen bijbetaling van € 17,50 per nacht. Indien u dit wenst, dan dit graag even vermelden op het aanmeldformulier.

Aanmelden


In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

 

Vrienden van de ISVW krijgen korting

De weekenden zijn ook apart te volgen. Dan betaalt u relatief gezien minder, maar, ontvangt dan ook certificaat voor de opleiding.

Accreditaties

Deze ISVW-opleiding is geaccrediteerd door

Cedeo

ANVW

NRTO

CRKBO