ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Cultuurgeschiedenis

Woensdag 1 t/m zondag 5 mei 2013

Vrije Academie

Aanvang: wo. 10.30 uur – einde zo. 16.30 uurst Patricks cathedral in New York

Samen met de Vrije Academie organiseert de ISVW een cursus waarin filosofie en cultuurgeschiedenis bij elkaar komen. In de ochtend spreekt kunstkenner Karin Braamhorst over schilderkunst, muziek, architectuur en literatuur uit verschillende tijdperken, vanaf de Oudheid tot aan de Postmoderniteit. In de middag laat filosoof Albert van der Schoot zien wat de grote filosofische lijnen zijn in deze kunstvormen. In de avond kijken we hoe de filosofie en de kunsten elkaar hebben beïnvloed. Een zoektocht naar de tijdgeest in schilderijen, gebouwen, boeken, muziekstukken en veel meer.

Programma

Klik op onderstaande button voor het volledige programma

Programma

Docenten

Albert van der Schoot

Albert van der SchootAlbert van der Schoot doceert esthetica en cultuur- filosofie aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde muziekwetenschap en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, en muziekpedagogiek aan de Ferenc Liszt Academie in Boedapest. In 1998 publiceerde hij De ontstelling van Pythagoras. In 2005 verscheen, onder redactie van hem en Erik Heijerman, Welke taal spreekt de muziek? Met Rokus de Groot redigeerde hij Redefining musical identities – Reorientations in the waning of Modernism (2007). In 2008 verscheen bij uitgeverij d'jonge Hond Kunst als morele vrijplaats – een verzameling essays van veertien auteurs over de vraag of in kunst moet wat elders niet mag. Hier treft u een interview met Van der Schoot.

Karin BraamhorstKarin Braamhorst

Drs. Karin Braamhorst is naast docent ook auteur, onder meer van het Ikonen-Lexicon. Zij maakte furore met de vele malen uitverkochte lezing over de zin en onzin van De Da Vinci Code.


 


Aanmelden

Een week bij de ISVW verblijven is een feest. U krijgt de beste docenten, heerlijke maaltijden, ontmoet geestverwanten en kunt wandelen in de uitgestrekte bossen rond de ISVW. De week begint op woensdag 10.30 uur en eindigt op zondag om 16.00 uur.

Arrangement 1: € 815,- (incl. lunchbuffetten, koffie/thee en diners met wijn).
Arrangement 2: € 995,- (arr. 1 + standaard hotelkamer en ontbijt).

Aanmelden

In het scherm dat u te zien krijgt, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docent(en).