ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

De locatie

Het hoofdgebouw, het conferentiegebouw De Kuilen en het hotel liggen in het bos. De omgeving is zeer de moeite waard om te vertoeven.

 

 

 

Het Conferentiehotel ISVW treedt u binnen in de ruime lounge, waar zich ook de receptie bevindt.

 

 

 

In het restaurant wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd. De menu's kunt u hier vinden.

 

 

 

Grenzend aan de lounge bevindt zich de bar. Behalve alles wat een bar gewoonlijk schenkt, tapt de ISVW bijzondere lokale biertjes van De Drie Ringen, gebrouwen in de brouwerij in Amersfoort. In de lounge bevindt zich de filosofische bibliotheek. Deze bevat naar schatting 3500 boeken. Het merendeel van de (internationale) klassieke werken uit de filosofie is aanwezig, met een accent op 20ste eeuwse en hedendaagse filosofie.

Tot aan de jaren ’50 is de bibliotheek grotendeels samengesteld uit boeken afkomstig van schenkingen en legaten, o.a. van Bart de Ligt, een bekende socialist/pacifist die in de beginjaren ook regelmatig op de ISVW sprak en vrijwel zijn gehele boekenbezit aan de ISVW vermaakte. Ook vandaag de dag ontvangt de ISVW regelmatig legaten.

De boeken staan op taal in de kast: Nederlands, Engels, Duits en Frans; verder staan naslag- en overzichtswerken en filosofie t/m de middeleeuwen apart. De boeken zijn niet te leen, maar u kunt ze naar believen lezen in de comfortabele banken van de lounge.


Wat is er te doen in de omgeving?

Er kunnen wandelingen worden gemaakt in het landgoed Den Treek. Een wandeltocht over de domeinen van de familie Beaufort bijvoorbeeld. De ISVW heeft ook zelf wandelroutes uitgestippeld, van 15, 35 en 45 minuten. Deze kunnen precies in een pauze in uw programma in de ISVW gepast worden.

 

Ook kan er natuurlijk gefietst worden. De gemeente Leusden doet een suggestie voor een fietstocht van 30 kilometer. OV-fietsen zijn te huur op treinstation Amersfoort Centraal.

Voor een speciaal uitje in de vrije uren van uw programma, kunt u op de website van Waterlijn vinden hoe u een boot-tour kunt maken door grachten van de historische binnenstad van Amersfoort en het Randenbroekerbos.