ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Erno Eskens

Erno Eskens (1964) studeerde filosofie en politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte als wetenschapsjournalist voor Ad Valvas, en was in 1992 betrokken bij de oprichting van Filosofie Magazine , waar hij later hoofdredacteur was. In 1997 schreef hij voor Teleac enkele scripts voor de tv-serie Denken Doorzien en interviewde hij Europese, Amerikaase, Japanse, Nederlandse en Vlaamse denkers voor deze serie.

Eskens is een van de initiatiefnemers van de Maand van de filosofie. Hij organiseerde de eerste Nacht van de filosofie in 2001, waarbij hij ook de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek in het leven riep. Met de Stichting An Sich, waarvan hij voorzitter was, richtte hij het Amsterdamse Filosofiecafé Felix en Sofie op. De Stichting An Sich was ook de initiatiefnemer van de door minister Hermans geopende eendagsuniversiteit van Felix & Sofie op, waar Harry Mulisch, na gehoord te zijn door tien hoogleraren filosofie, promoveerde in de filosofie.

Dit is Lyotard Erno EskensFilosofen LexiconDemocratie voor dieren, Erno Eskens

Erno Eskens schreef meerdere boeken. In 2000 verscheen de Filosofische reisgids voor Nederland en Vlaanderen (uitgeverij Contact), gevolgd door de bloemlezing Dit is Lyotard (UItgeverij Kok), het Filosofen Lexicon (Uitgeverij Veen Magazines, met Ruben Heijloo) en in 2009 Democratie voor dieren. Dat laatste boek onderzoekt in hoeverre de basisbeginselen van onze democratie voor dieren opgaan. Het boek belandde op de shortlist van Socrates Wisselbeker 2010 en haalde het NOS-Journaal.

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 2002 tot juli 2010 werkte Eskens als uitgever bij Veen Magazines. Hij kreeg de boekenuitgeverij onder zich en gaf filosofie- en wetenschapsboeken uit. Sindsdien is hij hoofd van het cursusinstituut van de ISVW en lid van het directieteam van de ISVW. Meer info op Erno's homepage: www.xs4all.nl/~nox.

Contactgegevens: erno.eskens@isvw.nl of 033-4650700.

 

Erno Eskens

Maak je eigen badge