ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Filosoferen met jongeren in lager en middelbaar beroepsonderwijs

Zondag 21 april 2013
Aanvang 10.30 uur - einde 17.00 uur

Docent: Goedele de Swaef

Goedele de Swaef, docent filosofie van het Vlaams netwerk voor Eigentijds Filosofie Onderwijs (VEFO) over filosoferen met jongeren in het lager en middelbaar technisch beroepsonderwijs in Vlaanderen. In het ochtendgedeelte worden opvattingen, ervaringen en onderzoeksresultaten besproken. In de middag een oefening.

Docent

Goedele de Swaef is licentiaat Morele Begeleiding van opleiding (departement Letteren en Wijsbegeerte Universiteit Gent). Ze volgde ook een lerarenopleiding NEG. Sinds 1991 is ze actief rond het Filosoferen met Kinderen en Jongeren (tevens het onderwerp van haar thesis). Ze is actief in het Filosoferen met Kinderen en Jongeren in scholen, psychiatrische ziekenhuizen, na- en buitenschools, en werkt ook met personen met een verstandelijke beperking. Ze houdt lezingen en geeft workshops, organiseert studiedagen en intervisies, geeft cursussen aan volwassenen die werken met kinderen en jongeren.

Toegang en aanmelden

Toegang: € 107,- (opleidingsdag, lunchbuffet, koffie/thee en reader). NB deze dag kan worden gevolgd in het kader van de basisopleiding Filosofie in de praktijk.

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docent(en).