ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Filosofie en de kunst van het boogschieten

Zaterdag 1 en 2 juni 2013
Aanvang: za. 10.30 uur - einde zo. 12.30 uur met afsluitende lunch

Docenten: Jan Flameling en Jac RongenBoogschieten

In de kunst van het boogschieten zijn noch het lossen van het schot, noch het raken van het doel op zichzelf belangrijk. Het gaat om houding, ademhaling en aandacht.

In de Oosterse filosofie (het taoïsme, het Chinese chan-boeddhisme en het Japanse zenboeddhisme) en in de Westerse filosofie (in bijzonder het denken van de late Heidegger) vinden we overeenkomstige opvattingen over levenskunst: ‘los laten van het ik denk/wil’, ‘doen door niet-doen’ en ‘laten gebeuren’ als kenmerken van je levenshouding.

Gedurende het weekeinde maken de deelnemers kennis met deze opvattingen en kunnen zij oefenen in boogschieten.

Jan Flameling over de cursus filosofie en de kunst van het boogschieten from ISVW on Vimeo.

Docenten

Jan FlamelingJan Flameling studeerde wijsbegeerte in Groningen, Keulen, Berkeley en Amsterdam. In maart 1994 richtte hij het Filosofisch Bureau Ataraxia op. Sindsdien organiseert hij 'denkvakanties' in Griekenland en India en seminars filosofie in Nederland. Ook geeft hij workshops aan organisatieadviseurs, artsen en apothekers en cursussen aan de Internationale School voor Wijsbegeerte. Hij vat het als zijn taak op om samen met de deelnemers te onderzoeken wat de implicaties kunnen zijn van de opvattingen van hedendaagse denkers voor ons dagelijks leven.

Jac RongenJac Rongen begeleidt groepen en individuen bij persoonlijke ontwikkeling. Daarbij vertrouwt hij vooral op dat wat mensen al in huis hebben, maar nog niet bewust tonen. Bij zijn coachingssessies voor bedrijven gaat hij vaak boogschieten met mensen om ze daarmee te ondersteunen in hun ontwikkeling. Want het lijf laat al vaak zien wat het hoofd verzwijgt, en boogschieten versterkt dat op natuurlijke wijze. Daarmee is het een ideale activiteit op weg naar de ontspanning in het hier-en-nu, dé plek vanwaar je een andere kant op kunt gaan bewegen. Voor Jac Rongen is de ISVW al jaren een thuisbasis voor individuele coaching met boogschieten.

Toegang:

Arrangement 1: € 254,- (conferentie, koffie/thee, 2 x lunchbuffet, diner). Arrangement 2: € 299,- (arr. 1 + standaard hotelkamer en ontbijt).

Upgraden naar een kamer in de nieuwe hotelvleugel (met o.a. flatscreen en balkon) is, onder voorbehoud van beschikbaarheid van kamers, mogelijk tegen bijbetaling van € 17,50 per nacht. Indien u dit wenst, dan dit graag even vermelden op het aanmeldformulier.

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docent(en).