ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

HET VERHAAL DAT BLIJFT

Filosofische schrijfweek

Maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli 2013

Docenten: Dorine Bauduin en Diet Verschoor

De wereld bestaat uit verhalen. Mooie, gruwelijke, ongeloofwaardige, bizarre, waar gebeurde, gedroomde of verzonnen verhalen. Vaak is er een melange van dit alles. Schrijven is het liegen van de waarheid. Maar welke waarheid willen we in een verhaal gestalte geven en hoe bereiken we de doorzettingskracht om het ook echt te schrijven?

Deze zomerweek is een zoektocht waar de verbeelding ons brengt, waar de literaire vorm ons bekoort en de letters zich rijgen. Filosofische thema's zoals vrijheid, schoonheid, goed en kwaad zullen een leidraad zijn om zowel onze verbeelding als het zoeken naar een eigen specifieke vorm helder te krijgen. Waar gaat het om? Wat willen we nu eigenlijk vertellen? Waar zijn de bronnen en de verhaallijnen? Wat is het cruciale detail? In deze zomerweek proberen we  de poëet en de filosoof hand in hand te laten gaan.

We schrijven zo mogelijk allemaal een kleine novelle waarin ieders verhaal - dat altijd al geschreven zou moeten worden - een daadwerkelijk verhaal wordt en een verhaal blijft. Dit alles gebeurt aan de hand van opbouwende schrijfoefeningen, zowel literair als filosofisch gericht. Zelf schrijven staat centraal, er is veel gelegenheid elkaars werk te horen en te bevragen. Uiteindelijk presenteren we aan elkaar; Het verhaal dat blijft!

 

Aanmelden

Arrangement 1: € 815,- (incl. lunchbuffetten, koffie/thee en diners met wijn).
Arrangement 2: € 995,- (arr. 1 + standaard hotelkamer en ontbijt).

Upgraden naar een comfort kamer (met o.a. flatscreen en balkon) is, onder voorbehoud van beschikbaarheid van kamers, mogelijk tegen bijbetaling van € 17,50 per nacht. Indien u dit wenst, dan dit graag even vermelden op het aanmeldformulier.

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docent(en).