ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Een beeld van de mens. Inleiding in de filosofie  van Emmanuel Levinas

Maandag 5 t/m vrijdag 9 augustus 2013
Aanvang ma. 10.30 uur - einde vrij. 16.00 uur

Emmanuel LevinasDe duistere en chaotisch lijkende geschriften van Levinas herbergen de meest diepzinnige gedachten van de filosofie uit de 20ste eeuw. Die gedachten hebben niet betrekking op vrijblijvende abstracties, maar op het concrete existeren. Ze bieden een grondige analyse van de wereld en een goudmijn aan gedachten waarmee ieders persoonlijke bestaan opnieuw kan worden ingericht.

De zomerweek ‘een beeld van een mens’ is een klassieker onder de zomercursussen. Talrijke malen is deze cursus tot grote tevredenheid van de cursisten gegeven. Het ‘wilde denken’ van Levinas wordt door Jan Keij in een strak geordende systematiek blootgelegd, met daarnaast aandacht voor tekstlezing.

Voor iedereen die kennis wil maken met dit denken, maar ook voor iedereen die er mee worstelt of die haar of zijn kennis over Levinas wil ophalen,  is deze week heel geschikt. Binnen een week ver-ander-en  door de filosofie van de ander, binnen een week je leven laten opschudden, je vastgelopen gewoontedenken laten laxeren, dat is opnieuw mogelijk in de zomer van 2013.

Programma

Klik op onderstaande button voor het programma

Programma

Docent

Dr. Jan Keij is zelfstandig gevestigd filosoof (www.keijfilosofie.nl). Hij promoveerde op het proefschrift De structuur van Levinas’ denken. Hij is auteur van verschillende boeken over Levinas, waaronder De filosofie van Emmanuel Levinas – In haar samenhang verklaard voor iedereen (Klement/Pelckmans, 2006). Hij geeft cursussen, onder andere in de gezondheidszorg. Oktober 2011 verscheen van hem het boek Nietzsche als opvoeder (Klement/Pelckmans). Oktober 2012 verscheen zijn boek Levinas in de praktijk – een handleiding voor het best mogelijke helpen, privé en in de zorg (Klement, Pelckmans).

Aanmelden

Arrangement 1: € 788,- (incl. lunchbuffetten, koffie/thee en diners met wijn).
Arrangement 2: € 968,- (arr. 1 + standaard hotelkamer en ontbijt).

Upgraden naar een comfort kamer (met o.a. flatscreen en balkon) is, onder voorbehoud van beschikbaarheid van kamers, mogelijk tegen bijbetaling van € 17,50 per nacht. Indien u dit wenst, dan dit graag even vermelden op het aanmeldformulier.

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.) 
- U treft hier ook het mailadres van uw docent(en).