ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Marja van Rossum

Marja van Rossum is een ervaren docent kinderfilosofie. Zij is opgeleid door Berrie Heesen en andere kinderfilosofen  - binnen en buiten Nederland -  en maakt zich al jaren sterk voor filosoferen met kinderen.  Zij was jaren coördinator van het Centrum voor Kinderfilosofie (later Centrum Kinderfilosofie Nederland) en is een van de oprichters van Stichting Kinderfilosofie Nederland. 

Iedere woensdag filosofeert zij met kinderen van vier tot en met twaalf jaar op een basisschool in Delft. Verder coacht ze schoolteams, ontwikkelt projecten, geeft cursussen en trainingen en schrijft educatief materiaal. Sinds 2006 schrijft zij maandelijks voor de rubriek Denkspel voor Kleine Filosofen, twee filosofiepagina’s in kleutertijdschrift Pompoen. In samenwerking met kunstenaars, musea, jeugdtheaters en kunstzinnige instellingen ontwikkelt ze educatieve programma’s waarin filosoferen een prominente rol heeft. Het Rotterdamse project Ik mis je zo is daarvan een prachtig voorbeeld. Dat project ontving in 2007 de Jan Kassies Prijs, de Michelin-ster van de kunsteducatie.

Samen met Herman Tibosch, educator van het Kröller-Müller Museum, ontwikkelde ze de succesvolle werkwijze Filosoferen met … met  drie opeenvolgende uitgaven. Al bij het verschijnen van de eerste verdubbelde het aantal schoolbezoeken aan het museum.  In januari 2009 verscheen bij uitgeverij Damon het programma  Filosoferen doe je zo; resultaat van haar langdurige samenwerking met Rob Bartels.

Uitgebreid profiel op Linkedin: http://www.linkedin.com/in/marjavanrossum