ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Ken jezelf, praat niet teveel en handel snel: Chinese lessen voor managers en professionals

quanyinSprekers: dr. Huibert de Man en dr. Helen Haijing de Haan.

Maandag 17 juni  2013

Aanvang 17.30 uur - einde ca. 21.30 uur 

In het westers denken over management staan de autonome leider, de rationeel doordachte strategie en de doelmatige inrichting van structuren centraal. Zou in het ‘oosterse’ denken inspiratie gevonden kunnen worden voor een andere blik op management en leiderschap? Dr. Huibert de Man en drs. Helen Haijing de Haan vonden die in de oude Chinese filosofie, die vanuit een geheel ander wereldbeeld aandacht geeft aan aspecten die in het westerse (management) denken verwaarloosd dreigen te worden. Tijdens hun lezing gaan zij in op de drie denkstromingen en hun, enkele bronteksten uit het confucianisme, het taoïsme en de Sun Zi. Deze stromingen delen een extreem pragmatisme: ‘de waarheid is wat je kunt doen’. Daarbij gaat het om het in balans houden van de levende gemeenschap waartoe je behoort en het in overeenstemming brengen van je handelen met de eisen van de situatie.  Een nuttig tegenwicht tegen het westerse geloof in abstracte principes, formele regels en universele waarheid.

Sprekers:

Dr. Huibert de Man is docent, onderzoeker en adviseur op het gebied van management en organisatie met nadruk op cultuur, verandering en leiderschap. Zijn loopbaan heeft zich voor een groot deel afgespeeld binnen het academisch managementonderwijs, aanvankelijk aan de Rijksuniversiteit Groningen en later aan de Open Universiteit te Heerlen en de Maastricht School of Management. Door zijn reizen naar China, het lesgeven aan Chinese studenten en het bestuderen van de Chinese taal en cultuur maakte hij kennis met een pragmatische leefwereld met een grote tolerantie voor dubbelzinnigheid en tegenstrijdigheden. Door zij expertise op het gebied van cross cultural management weet hij als geen ander de brug te slaan tussen het westerse management denken en de wijsheid van de oude Chinese cultuur.

Dr. Helen (Haijing) de Haan is gepromoveerd op “international education management” aan University of Bath, UK. Zij is als docent verbonden aan de Hogeschool INHolland en Osnabruck waar zij les geeft en onderzoek doet op het gebied van internationaal management, organisatie planning & strategie, cross-cultural management en zakelijk onderhandelen. Door haar  praktijkkennis en werkervaring in Europa, China en Noord-Amerika met o.a. multi-nationals weet ze met haar uitnodigende stijl de lezing naar een ander niveau te tillen.

Aanmelden

€ 130,- (incl. welkomstdrankje met snack, diner, koffie/thee en lezing).

Klik hier om u aan te melden:

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Voor deze lezing is de GoldCard NIET geldig.