ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Over de ISVW 

De ISVW bestaat uit een landgoed met 13 conferentiezalen en 79 hotelkamers, een cursusinstituut en een uitgeverij. De gebouwen zijn gevestigd op 6 hectare grond, dat grenst aan de Leusderheide.

Landgoed ISVW

ISVW hoofdgebouw, architect   K.C. De Bazel

Het Landgoed biedt een sfeervolle, comfortabele en inspirerende accommodatie. Het hoofdgebouw stamt uit 1916 en is ontworpen door de bekende architect K.P.C. de Bazel. Ook in het prachtige tweede gebouw, 'De Kuilen' geheten, treft u lichte, aangename vergaderruimten. De ISVW heeft een uitstekende keuken waar uitsluitend met verantwoorde ingrediënten wordt gekookt. U kunt gebruik maken van verschillende vergaderarrangementen. Bij de ISVW hebt u (gratis) toegang tot het wifi-netwerk. Naast de zestig standaardkamers heeft de ISVW 38 comfortkamers en een suite. De ISVW is aangesloten bij Groen Centraal, een samenwerkingsverband tussen 9 conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug. Een van onze gezamelijke speerpunten is duurzaamheid. ISVW heeft de gouden Green Key, het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat.

Green Key KeurmerkRuimte in confereren

 

 

Cursusinstituut van de ISVW

De ISVW biedt talloze filosofiecurssussen en -opleidingen voor een breed geïnteresseerd publiek. Doorgaans gebeurt dit in nauwe samenwerking met universiteiten en vooraanstaande maatschappelijke instellingen. Geregeld spreken ook topfilosofen uit het buitenland bij de ISVW. Bij de oprichting in 1916 had psychiater Frederik van Eeden dit al voor ogen: de ISVW moest een centrum ‘ter verdieping van levens- en wereldbeschouwing’ zijn.
De sfeer tijdens de cursussen is ongedwongen. In de pauzes grasduint men in de uitgebreide filosofische bibliotheek, die alle wanden van de lounge beslaat of praat men door tijdens een boswandeling.
De cursussen en opleidingen hebben zijn geaccrediteerd door Cedeo, een onafhankelijke toetsingsinstantie. Cursisten komen vaak terug als ze eenmaal een cursus hebben gevolgd. Een deel van hen is lid van de vereniging van Vrienden van de ISVW. Deze vrienden maken het non-profit cursusinstituut mede mogelijk.  Vrienden van de ISVW

De ISVW maakt programma’s op maat voor organisaties en bedrijven. Soms zijn dat uitgebreide programma's over integriteit, mission statements of conflictbeheersing, maar het kunnen ook korte intermezzo's in bedrijfsvergaderingen zijn. Ook dan blijken de instrumenten uit de gereedschapskist van de filosofie nuttig voor het analyseren en aanpakken van organisatievraagstukken.

ISVW uitgevers

ISVW uitgevers logoISVW uitgevers geeft CD's, boeken en DVD's uit op het gebied van de filosofie en de wetenschap. De non-fictie uitgaven helpen de lezer en luisteraar om grip te krijgen op zichzelf en op de wereld.

 

Contact: ISVW, Dodeweg 8, 3832 RD, 033-4650700, mailto:info@isvw.nl