ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Senior Academy: vitaliteit

ISVW-Senior AcademyZondag 13 januari 2013

Aanvang 10.30 uur - einde 17.00 uur

Docent: prof. Joep Dohmen en prof. Rudi Westendorp

Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde en internist –ouderengeneeskunde aan het LUMC (Leids Universiteit Medisch Centrum), spreekt in de middag over vitaal ouder worden. Joep Dohmen geeft 's ochtends een  toelichting bij het werk van Rudi Westendorp. Hij gaat verder in op de kunst van het ouder worden, met name op het begrip vitaliteit vanuit filosofisch perspectief.

Over de hoofddocent

Joep Dohmen

Joep Dohmen is hoogleraar theoretische en praktijkgerichte ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij is vooral bekend van zijn werk over levenskunst, om van De kunst van het ouder worden.

Rudi WestendorpProf.dr. Rudi G.J. Westendorp (1959) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden, waar hij ook werd opgeleid tot internist. Hij specialiseerde zich in de epidemiologie en intensive care. Sedert zijn benoeming tot hoogleraar Interne geneeskunde, in het bijzonder verouderingsonderzoek (2000) focust hij zich op verouderingsgeneeskunde en combineert hij beide expertisegebieden in de zoektocht naar begrip van leeftijdgerelateerde aandoeningen en gezond oud worden. Van 2005-2012 was hij hoofd van de afdeling Ouderengeneeskunde waar het onderzoek zich richt op ouderen en multimorbiditeit. Hij is oprichter en directeur van de Leyden Academy on Vitality and Ageing, waar pioniers worden opgeleid in het toepassen van excellente en innovatieve zorg om de kwaliteit van leven van ouderen te bevorderen.

Organisatie

ISVWPower Amersfoort

Aanmelden

€ 45,50 (middaglezing met koffie/thee).

€ 107,- (ochtend- en middaglezing incl. lunchbuffet en koffie/thee ).

Graag in het opmerkingenveld aangeven of u de hele dag of alleen de middag bijwoont.

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Het kan zijn dat u geen teksten treft. Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.)