ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Senior Academy: beleving van het eigen ouder worden en geestelijk welzijn

Zondag 3 februari 2013

ISVW-Senior AcademyAanvang 10.30 uur - einde 17.00 uur

Docenten: prof. Joep Dohmen en dr. Gerben Westerhof

Middag met Gerben Westerhof, universitair hoofddocent psychologie aan de Universiteit Twente. Hij spreekt over de ervaring van het ouder worden en het geestelijke welzijn. In de ochtend een inleiding van prof. Joep Dohmen over hetzelfde thema.

Over de hoofddocent

 Joep Dohmen

Joep Dohmen is hoogleraar theoretische en praktijkgerichte ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij is vooral bekend van zijn werk over levenskunst, om van De kunst van het ouder worden.


Gerben WesterhofDr. Gerben Westerhof is expert in de psychogerontologie. Zijn specialiteit is de psychologie van het ouder worden en het sociaal-emotioneel functioneren van ouderen. Hij doet onderzoek naar stereotypen over ouderen en naar beeldvorming over ouderen in de media. Verdere aandachtsgebieden zijn:

  • Positieve geestelijke gezondheid, welbevinden, en zingeving: geestelijke gezondheid omvat meer dan de afwezigheid van psychopathologie, maar ook emotioneel welbevinden en optimaal psychologisch en sociaal-maatschappelijk functioneren.
  • Identiteit: de ontwikkeling van identiteit over de levensloop met speciale aandacht voor leeftijdsidentiteit en de persoonlijke betekenis van ouder worden.
  • Levensverhalen: het construeren van een verhaal over het eigen leven en de relatie daarvan met identiteitsontwikkeling en geestelijke gezondheid.

Klik op onderstaande link voor het programma:

Programma

Organisatie

ISVWPower Amersfoort

Aanmelden

€ 45,50 (middaglezing met koffie/thee).

€ 107,- (ochtend- en middaglezing incl. lunchbuffet en koffie/thee ).

Graag in het opmerkingenveld aangeven of u de hele dag of alleen de middag bijwoont.

Aanmelden

In het scherm dat u krijgt te zien, graag uw gegevens invullen en uw cursus en arrangement kiezen.

Digitale leeromgeving 

Na aanmelding krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hier treft u:
- Teksten en leesadvies. (Het kan zijn dat u geen teksten treft. Niet bij iedere conferentie of cursus worden teksten gelezen.)