ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Kant

René Gude

Kant - René Gude€ 49,95 | 5 audio-cd’s met inleidend essay in luxe slipcase | ISBN: 978-94-91224-19-5 | NUR: 077 | datum nog niet bekend

Immanuel Kant (1724-1804) was in zijn jeugd net zo cynisch als u en ik. De jongeman schreef in hilarische stijl dat planten er beter in slagen waardig op te bloeien en te vergaan dan mensen. Hij sloot zijn leven mild af, verzoend met zichzelf en de wereld. Dat lukt niet iedereen. Hij heeft zijn methodes en doelen geboekstaafd in drie Grote Kritieken:
1. Haal het meeste uit je beperkte verstand (zuivere rede).
2. Geef vorm aan je nieuwsgierigheid en kunstzin (oordeelsvermogen).
3. Neem een moreel standpunt in (praktische rede).
Zijn de Kritieken op het eerste gezicht moeilijk, na dit college vindt u ze makkelijker dan het leven zelf.

• Niemand kan Kant beter en begrijpelijker uitleggen dan René Gude

René Gude (1957) studeerde filosofie in Amsterdam en Utrecht en is directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte. Hij was eerder hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Hij is columnist van Trouw en schrijft regelmatig voor de Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. In 2010 verscheen van zijn hand de bestsellercd-box Geschiedenis van de filosofie. Met Daan Roovers publiceerde hij het boek. Een kleine geschiedenis van de filosofie.

Sprekende denkers

Sprekende denkersIn de nieuwe reeks Sprekende denkers bespreken Nederlands bekendste denkers het leven en werk van ’s werelds grootste en belangrijkste filosofen. Van Aristoteles tot Kant en van Augustinus tot Hannah Arendt. Maar ook onze eigen Nederlandse filosofen ontbreken niet. Wie waren deze filosofen en hoe zag de wereld er in hun tijd uit? Waarom bleken juist zij van belang en wat is de betekenis van hun denkbeelden voor ons vandaag de dag? 

Elke cd-box heeft een vaste opbouw, waarbij eerst de denker wordt voorgesteld en de luisteraar vervolgens wordt meegenomen naar het hart van het werk van de denker, om te eindigen met een analyse van de betekenis van de denker toen en nu.  Met het beluisteren van sprekende denkers maakt de luisteraar een reis door twee millennia filosofie onder begeleiding van een expert.