ISVW - Hotel | Internationale School voor Wijsbegeerte

Sloterdijk

 

€ ISBN: 978-94-91224-18-8 | NUR: 077 | datum nog niet bekend
49,95 | 5 audio-cd’s + 1 dvd met interview Sloterdijk + essay in luxe slipcase

 Sloterdijk - René GudeRené Gude

Peter Sloterdijk (1947) constateerde ruim 25 jaar geleden dat de globalisering een feit is en tegelijk dat onze kritische taalgewoonten geen ‘veelbelovende verbindingen’ en ‘vitale projecten’ op wereldschaal mogelijk maken. Dat is problematisch. We kibbelen lokaal over leerplannen voor onze scholen en de kwaliteit van mondiale verbanden laten we aan het toeval over. Sindsdien revitaliseert hij de taal, diagnosticeert hij onze tijd en vraagt hij zich hardop af hoe onze generaties en de volgende het op deze globe van zand en leem zullen uithouden.

Somber? Zijn oorspronkelijk zwaarmoedige inschatting wijkt: ‘Ik ben pessimist van nature, maar het leven heeft mijn aanvankelijke pessimisme weerlegd.’ Een geautoriseerd schema van zijn hele werk. René Gude, vriend van en dé Sloterdijk-kenner van Nederland, neemt de luisteraar mee in een boeiend college over deze filosoof en zijn werk.

René Gude (1957) studeerde filosofie in Amsterdam en Utrecht en is directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte. Hij was eerder hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Hij is columnist van Trouw en schrijft regelmatig voor de Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. In 2010 verscheen van zijn hand de bestsellercd-box Geschiedenis van de filosofie. Met Daan Roovers publiceerde hij het boek. Een kleine geschiedenis van de filosofie.